DESAPARECERÁ O ESTURIÓN?

O esturión (Acipenser sturio) é un peixe que pode alcanzar os 3,5 m de lonxitude e os 350 kilos de peso.

Pasa a maior parte de súa vida no mar pero reprodúcese nas augas doces. O esturión vive no fondo a unhas profundidades de 5 a 60 metros. Aliméntase principalmente de invertebrados incluíndo pequenos crustáceos, vermes e moluscos. Os xuvenís migran hacia as desembocaduras dos ríos a os 4 ou 5 meses despois do nacimento y permanecen nos alí máis dun ano.

 

A reprodución realizase dende maio ata finaies de xuño. Os machos maduran sexualmente ós 8-12 años e as femias ós 13-16 anos. Os adultos non se alimentan durante a época de reprodución. O número de óvos xeralmente oscila entre 300 mil y 2 millóns. O desarrolo dos óvos dura aredor dun mes a 17°C de temperatura.

Coas súas ovas prepárase o caviar. Só entre o 12 e o 16% do peso dunha femia o constitúe o caviar.

O resto é pel (utilizada para a fabricación de carteiras), ósos (non ten espiñas) e carne.

Este peixe existe dende fai 250 millóns de anos e considérase practicamente extinto en España.

A principal ameaza son as capturas accidentais sobre a especie e sobre todo a destrución do seu hábitat tanto pola regulación dos cauces, a disminución dos caudales, a construción de presas, a contaminación e a extracción de grava nas zonas de frezaderos (zonas do leito do río, donde estas especies desovan), e tamén, a pesca ilegal para obter o seu caviar.


Esta entrada foi publicada en Medioambiente e etiquetada , , . Garda o enlace permanente.

Deixa unha resposta